Segítségre van szükséged?

Amennyiben kérdéseid merültek fel vagy javaslataid vannak, lépj kapcsolatba velünk az alábbi lehetőségek valamelyikén.

Cím

1135 Budapest, Petneházy utca 68. A II/2
Románia, 535600
Székelyudvarhely, Szentimre utca 17. szám

Küldj nekünk üzenetet

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

GYIK

Egy egyedülálló, innovatív, online oktató rendszer, amely egyetértésre juttatja és napirenden tartja a világunkban szétcsúszott alapvető fogalmakat és emberi nézőpontokat.
Nézz meg 2 minta videót.

Hozzáállás:

Középszerűség:

Ha a munkatársak napi szinten néznének ilyen kisfilmeket, akkor annak mi lenne a végeredménye?
Az első 30 tesztelő vállalkozó ilyeneket mondott:
– magasabb tudatossági szint lenne
– jobban megértenének engem és egymást
– minimum 20-30%-kal eredményesebbé válnának
– lenne aki elmenne a cégtől, de az nem is közénk való
– előre gondolkodnának, sokkal több felelősséget vállalnának
– stb.

Minden munkaadó megpróbál jó kapcsolatot kialakítani és fenntartani a munkatársaival, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy ez az igyekezet számtalanszor kudarcba fullad. Gyakran megtörténik, hogy  a munkavállaló nem teljesen érti vagy félreérti a vele szemben megfogalmazott elvárásokat,  a  cégvezető meg bosszankodik, hogy nehéz együttműködésre bírnia a munkatársait. Olyan, mintha elbeszélnének egymás mellett és ez mindannyiuknak fejfájást okoz. A NoProblem System azt a problémát oldja meg, amire minden jóravaló munkaadó próbálkozik: igyekszik példát mutatni, tanítani, magyarázni az akár nagyon elemi vagy eleminek tűnő dolgok kapcsán is.

A teljes oktatási rendszer hiányosságát kezelni akarja a NoProblem System?

Talán jó lenne, de nem fogja. Vállalkozóként nem tudjuk átvenni a szülők, a barát, a pap, a politikai vezetők, a tanító, az edző, a csapattárs, a szakmai oktató, a példakép stb. funkcióját, bár elsősorban ezek munkásságának eredménye a munkaerőpiac mindenkori állapota.

Ha átvennénk a szülők, barát, a pap, a politikai vezetők, a tanító, az edző, a csapattárs, a szakmai oktató, a példakép stb. funkcióját, akkor a munkaadói milyenségünk maximumát hoznánk ki a

környezetünkben lévő emberekből. Ezt követően tanítanánk szakmát, megtanítanánk nekik a saját céges rendszerünket, szabályainkat stb.

A NoProblem System – többek között a következetességnek köszönhetően – megteremti az alapot, hogy vállalkozóként tudj építeni szakmát, céges szabályt, szoftvert stb. a munkaközösségedre.
Az alapvető fogalmak, emberi értékrendek alapját helyezi le, erősíti meg, stabilizálja be.
Ezt követően valóban együtműködő, egy nyelvet beszélő, hasonló értékeket valló munkatársakkal, talán első alkalommal van esélyetek azt építeni amit akartok.

Mivel mind a tematika mind a megközelítés egyedülálló, ezért semmilyen korábbi rendszerhez nem hasonlítható.

Az amit a NoProblem System nyújt, azt minden vállalkozó törekszik csinálni, csak nem mindig elég kitartóan, nem elég következetesen és néha elvesztődnek a napi mókuskerékben.

A NoProblem System annak a gondos, következetes, közép- és hosszú távon is gondolkodni tudó cégvezetőnek az értékrendjét modellezi le, aki törekszik a mindenkori szintjükhöz képest magasabbra hozni a munkatársaikat és aki a kisfilmeknek köszönhetően   minden olyan adatot helyretesz az emberek fejében, amelyek miatt azok egymás mellett elbeszélnek.

A NoProblem System célja, hogy:

  • a lehető legnagyobb mértékben korrigálja, csiszolja a munkatársak fejében azokat a fogalmakat, amelyek a társadalomban szét vannak folyva vagy rosszul vannak értelmezve.
  • emelje a munkatársak általános tudatossági és felelősségvállalási szintjüket egymással és önmagukkal szemben is.
  • teremtse meg és tartsa fent annak előfeltételeit, hogy egy egészséges céges kultúra tudjon kialakulni és beágyazódni.
  • érje el, hogy az esetleges korábbi rossz tapasztalatok ellenére szülessen meg és erősödjön meg az igény a tanulásra, fejlődésre.
  • érje el, hogy összességében jobb legyen bemenni a dolgozni.

Ha egy cégvezető leül a munkatársával és minden egyes nap magyaráz neki öt-tíz percet, akkor eljutnak oda, hogy valóban egy nyelvet beszéljenek.

A NoProblem System kisfilmsorozata napi 5-6 percben ezeket a beszélgetéseket hivatott helyettesíteni, pótolni. A speciális forgatókönyv szerint elkészített és tematizált kisfilmek a regisztráció után válnak elérhetővé a felhasználók számára. A kisfilmeknek van egy javasolt logikai sorrendjük és naponta csak egyetlen videó megtekintését igénylik a felhasználótól.

Nincs más dolog, mint megnézni ezeket és válaszolni a témához tartozó két-három kérdésre.

A regisztrációt követően az ügyfél a rendszerhez rendeli a munkatársai emailcímét és a NoProblem System minden mást megold. Rengeteget dolgoztunk azon, hogy egy egyszerűen kezelhető felületet biztosítsunk a felhasználóknak, éppen ezért csupán internetkapcsolatra van szükség, 5-6 percre naponta és bármilyen eszközre, amely képes filmet és hangot lejátszani. Ennyire egyszerű.

Mit kell ehhez tenni?

A cégvezetőnek annyi a teendője, hogy megteremti a feltételeit annak, hogy a munkatársak nézzék a videókat és a tőlünk kapott kérdések segítségével rákérdezzen egyik-másik videó tartalmára, továbbá, hogy bátorítsa a munkatársait a kisfilmek megtekintésére.

A munkatársnak az a dolga, hogy minden nap pl. munka előtt   megnézzen egy kb. 5 perces kisfilmet.

Nem kötelező, de igencsak javasolt. Amellett, hogy ő is tanulhat belőle, részt vesz annak a munkakultúrának a kialakításában, amit ő helyesnek tart.

Noha van egy logikai sorrendjük, minden kisfilm egy teljesen különálló entitás, így–bár nem ajánlott–nem jelent problémát, ha véletlenül kimaradnak részek. A kívánt eredmény érdekében azonban mindenképp javasoljuk a kisfilmek következetes megtekintését.

Természetesen, igen. Nyitottak vagyunk és örömmel fogadunk bármilyen javaslatot, amellyel még hasznosabbá tudjuk tenni a nyújtott szolgáltatást. A kisfilmek folyamatosan változnak, csiszolódnak és bár van egy logikai sorrendjük, a bejövő igényekre törekszünk válaszolni.

Azok a vállalkozók kapják a legkevesebb segítséget, akik a saját közvetlen környezetükön kívül másról és másokról is gondoskodni szeretnének. Éppen ezért cél, hogy nevetségesen kedvező áron juthassanak hozzá, és hogy igazi anyagi erőfeszítést semmiképp ne igényeljen a rendszerhez való hozzáférés.

A licenc ellenértéke a munkatársak számától függ. Egy munkatárs ilyen jellegű, folyamatos és professzionális képzése kevesebb, mint két doboz cigaretta vagy néhány kávé ára.

A fogalmak elcsúszására, felpuhulására nem két nap alatt került sor, így ezzel a programmal sem rövid távon kell gondolkodni. Minden egyes nap és minden egyes nap és minden egyes nap ki kell fejteni, el kell magyarázni, példálózni kell és vissza kell térni a példára, hogy ne erővel nyomjunk le valamit a munkatársaink torkán, hanem lépésről lépésre jussunk közös nevezőre.

Magyarán, években kell gondolkodni, ha eredményt és nem fellángolást akarunk kapni, mint egy- egy tréning után.

A NoProblem System jelenleg az 1.0-ás verzióban fut. További technikai és tartalmi fejlesztések állnak előkészület alatt, amelyeket a visszajelzésekkel összhangban ültetünk gyakorlatba.

Nem.

Ha mondjuk 11 személyre vásároltál licenc hozzáférést, akkor ez mindig rendelkezésedre áll és jogod van cserélni a hozzárendelt felhasználókat.

Bárhogy.

A lényeg, hogy arra az öt percre a munkatárs ne valami mással foglalkozzon.

Van olyan munkaadó, aki elérte, hogy a munkatársai pár perccel perccel hamarabb menjenek be a munkahelyükre, így mindenki munkaidőn kívül, a cégnél követi a programot.

Van, aki az ebédszünetet hosszabbította meg, de olyan is van, aki rábízta a munkatársakra, hogy otthon nézzék meg a kisfilmet. Van, aki a munkahelyére menet követi és így elmondása szerint, mire beér a munkába kétszer is újranézi a kisfilmeket.

Azt mondd, ami. Például mondhatod, hogy „Minden egyes nap tartanék nektek egy kiselőadást azokról a dolgokról, amelyek olajozottan tartják a munkahelyi légkört. Mivel sem tréner, sem előadó, sem oktató nem vagyok, ezért ezt valaki más oldja meg helyettem. „

A munkatársadat kötelezheted, hogy rendet tartson maga körül, tisztességesen beszéljen a munkatársaival, az ügyfelekkel, felelősséget vállaljon, ne legyen középszerű, akarjon kicsit tanulni stb. Amit elvársz a munkatársadtól azt vagy tudnia kell, vagy meg kell tanítanod neki. A NoProblem System ebben a megtanításban tud partnered lenni.

A NoProblem System neked segít, de ha kiemelkedő eredményeket akarsz elérni a csapatoddal, akkor neked is dolgoznod kell velük. pl. meg kell kérdezd, hogy egy adott kisfilm mondanivalója hogy tetszett nekik? Szerintük mit tudnának jobban alkalmazni a cégben?

(A kisfilmek mellett kapsz segítő kérdéseket, amelyek specifikusan egy-egy részre vonatkoznak.)

Természetesen megtörténhet, de az csak látszólag fog a kisfilmek hatására történni. A valóságban az adott munkatárs, aki beadja a felmondását NEM AKAR egy épelméjű, együttműködő munkaközösséget. Nézd meg a „Mi az a NoProblem System?” fül alatti két minta kisfilmet. Ha ilyesmikre fogja valaki a felmondását, akkor mindenki jobban jár a távozással.